QR Code

Wojciech Malajkat

57 lat

Wojciech Karol Malajkat
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (25)
Wywiady
Newsy (1)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
aktor, reżyser, pedagog
6 (1)
Data urodzenia:16 stycznia 1963
Miejsce urodzenia:Mrągowo, Olszztyńskie, Polska (Dziś: Warmińsko-Mazurskie)
Wzrost:185 cm (6ft 1in)
Lata aktywności:od 1985 roku
Zawód:aktor, reżyser, pedagog
Stan Cywilny:żona Katarzyna Engwert-Malajkat
O sobie (1)Polski aktor teatralny i filmowy, prezenter telewizyjny, reżyser, pedagog, profesor zwyczajny Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie, rektor tej uczelni w kadencji 2016-2020. W latach 2009-2017 dyrektor artystyczny Teatru Syrena w Warszawie, równocześnie w latach 2009-2014 dyrektor naczelny tej sceny. W 1986 ukończył studia w Państwowej Wyższej Szkole Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Od 1986 występował w Teatrze Studio i Teatrze Narodowym w Warszawie. Występował gościnnie m.in. w Teatrze Scena Prezentacje w Warszawie. Od stycznia 2009 był dyrektorem naczelnym i artystycznym Teatru Syrena w Warszawie. Z dniem 1 marca 2014 funkcję dyrektora naczelnego tej sceny przejął Jakub Biegaj, ale Malajkat pozostał w kierownictwie Syreny jako dyrektor artystyczny. Zajmował to stanowisko do 2017 roku. Od 2010 ma tytuł profesora sztuki teatralnej. W 2016 został wybrany rektorem Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie w kadencji 2016-2020.
Polski aktor teatralny i filmowy, prezenter telewizyjny, reżyser, pedagog, profesor zwyczajny Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie, rektor tej uczelni w kadencji 2016-2020. W latach 2009-2017 dyrektor artystyczny Teatru Syrena w Warszawie, równocześnie w latach 2009-2014 dyrektor naczelny tej sceny. W 1986 ukończył studia w Państwowej Wyższej Szkole Filmowej Telewizyjnej ... (cały opis)
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Listy do M. 310.0Wojciech
2015Listy do M. 28.0Wojciech
2014Obywatel5.3Lipski
2011Listy do M.6.7Wojciech, mąż Małgorzaty
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Mary Poppins powraca
Mary Poppins Returns
0.0William Wilkins / Wilk (polski dubbing)
2017Mikołaj i spółka
Santa & Cie
0.0Święty Mikołaj (polski dubbing)
Auta 3
Cars 3
9.3Sterling (polski dubbing)
2012Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów
Ice Age: Continental Drift
2.8Maniek (polski dubbing)
2010Shrek Forever
Shrek Forever After
6.0Kot w butach (polski dubbing)
2009Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
1.0Maniek (polski dubbing)
2007Shrek Trzeci
Shrek the Third
6.7Kot w butach (polski dubbing)
2006Epoka lodowcowa 2: Odwilż
Ice Age 2: The Meltdown
4.0Manfred (polski dubbing)
2004Shrek 29.0Kot w butach (polski dubbing)
2002Epoka lodowcowa
Ice Age
6.0Manfred (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
1999Na dobre i na złe5.2Igor (gościnnie)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.