QR Code

Włodzimierz Press  80 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (2)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
7.3 (3)
Data urodzenia:13 maja 1939
Miejsce urodzenia:Lwów, Ukraina (Polska)
Lata aktywności:od 1963 roku
Zawód:aktor
Stan Cywilny:żona Renata, 2 dzieci: syn Grzegorz, córka
O sobie (1)
Polski aktor telewizyjny, teatralny i dubbingowy oraz scenarzysta. Urodził się w rodzinie żydowskiej. Jego ojciec trafił do getta warszawskiego i zginął w Treblince. Matka ze względu na pochodzenie wyjechała z Polski w 1968 roku na fali czystek antysemickich, najpierw do Izraela, ostatecznie osiadła we Francji. Ukończył Państwową Wyższą Szkołę Teatralną ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Soyer0.0Profesor Kopytyński
2015Demon5.8Nauczyciel Szymon Wentz
2002Kariera Nikosia Dyzmy2.7Gradkowski, polityk koalicyjny
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Mary Poppins powraca
Mary Poppins Returns
0.0Pan Dawes Junior (polski dubbing)
2017Auta 3
Cars 3
9.3Tex (polski dubbing)
Piraci z Karaibów. Zemsta Salazara
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
7.3Pirat (polski dubbing)
Zając Max ratuje Wielkanoc
Die Häschenschule
6.7Pan Zasadka (polski dubbing)
2016Vaiana: Skarb oceanu
Moana
8.7Wyspiarz (polski dubbing)
Osobliwy dom Pani Peregrine
Miss Peregrine's Home For Peculiar Children
7.4Abraham Portman (polski dubbing)
Ratchet i Clank
Ratchet and Clank
7.0Pan Micron (polski dubbing)
Zakwakani
Kryaknutie kanikuly
0.0Stary Sługa (polski dubbing)
2015Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
Star Wars: The Force Awakens
9.3Gail Ackbar (polski dubbing)
Fantastyczna Czwórka
The Fantastic Four
7.1Pan Kenny (polski dubbing)
Mały Książę
Le petit prince
6.4Pilot (polski dubbing)
Kopciuszek
Cinderella
6.8(polski dubbing)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.