QR Code

Viola Davis  53 lata

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (20)
Wywiady
Newsy (15)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (2)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
4 (4)
Data urodzenia:11 sierpnia 1965
Miejsce urodzenia:St. Matthews, Karolina Południowa, USA
Wzrost:165 cm (5ft 4in)
Lata aktywności:od 1996 roku
Stan Cywilny:mąż Julius Tennon (od 23.06.2003)
O sobie (1)
Amerykańska aktorka, laureatka m.in. Oscara i Złotego Globu za rolę w filmie Płoty, dwóch nagród Tony, nagrody Emmy i BAFTA. Ukończyła Rhode Island College w 1988 roku oraz The Juilliard School. W 2001 roku została nagrodzona nagrodą Tony za rolę Tonyi w sztuce King Hedley II. W kinie po niewielkich ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Wdowy
Widows
0.0Veronica
2016Fences9.0Rose Maxson
Legion samobójców
Suicide Squad
9.2Amanda Waller
2015Haker
Blackhat
10.0
2014Get on Up10.0Susie Brown
2013Gra Endera
Ender's Game
10.0Major Gwen Anderson
Labirynt
Prisoners
7.0Nancy Birch
Piękne istoty
Beautiful Creatures
3.3Amma
2011Służące
The Help
0.0Aibileen Clark
2009Stan gry
State of Play
7.0Dr Judith Franklin
2008Wątpliwość
Doubt
3.5Pani Muller
Noce w Rodanthe
Nights in Rodanthe
3.0Jean
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.