QR Code

Tomasz Dedek61 lat

Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
10 (1)
Data urodzenia:20 października 1957
Miejsce urodzenia:Rawa Mazowiecka, Polska
O sobie (1)
polski aktor teatralny i filmowy. W 1979 zagrał w filmie Godzina W jako strzelec Orzeł, zyskując tą rolą dużą popularność. W 1981 ukończył studia na Wydziale Aktorskim Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie. W tym samym roku został aktorem Teatru Ateneum w Warszawie. Obecnie występuje w filmach i serialach telewizyjnych, ... (cały opis)
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2015Historia Roja8.8Funkcjonariusz UBP
2013Bilet na Księżyc4.3Pułkownik, przewodniczący komisji poborowej
2001Poranek kojota0.0"Mały", człowiek "Dzikiego"
1999Pan Tadeusz0.0Domownik Sędziego
1994Psy II: Ostatnia krew4.0Wawro, podwładny Bienia
1993Lista Schindlera
Schindler's List
0.0Gestapowiec
1992Psy5.0Wawro
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Krzysiu, gdzie jesteś?
Christopher Robin
8.1Giles Winslow (polski dubbing)
Han Solo: Gwiezdne wojny - historie
Solo: A Star Wars Story
1.0Tobias Beckett (polski dubbing)
2016Jak zostać kotem
Nine Lives
7.7Felix Perkins (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Diagnoza7.9Tadeusz Słowiński (gościnnie)
2016Belfer5.2Zbigniew Tarczyński, ojciec Łukasza (gościnnie)
2014Baron 244.0Klient na stacji (gościnnie)
2012Paradoks4.2Minister Kownacki (gościnnie)
2011Galeria2.9Tadeusz Woydatt vel Tomasz Paluch
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.