QR Code

Tomasz Dedek  61 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (1)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
10 (1)
Data urodzenia:20 października 1957
Miejsce urodzenia:Rawa Mazowiecka, Polska
O sobie (1)
polski aktor teatralny i filmowy. W 1979 zagrał w filmie Godzina W jako strzelec Orzeł, zyskując tą rolą dużą popularność. W 1981 ukończył studia na Wydziale Aktorskim Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie. W tym samym roku został aktorem Teatru Ateneum w Warszawie. Obecnie występuje w filmach i serialach telewizyjnych, ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2015Historia Roja8.8Funkcjonariusz UBP
2013Bilet na Księżyc4.3Pułkownik, przewodniczący komisji poborowej
1999Pan Tadeusz0.0Domownik Sędziego
1994Psy II: Ostatnia krew4.0Wawro, podwładny Bienia
1993Lista Schindlera
Schindler's List
0.0Gestapowiec
1992Psy3.8Wawro
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Han Solo: Gwiezdne wojny - historie
Solo: A Star Wars Story
0.0Tobias Beckett (polski dubbing)
2016Jak zostać kotem
Nine Lives
7.7Felix Perkins (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2016Belfer5.2Zbigniew Tarczyński, ojciec Łukasza (gościnnie)
2014Baron 244.0Klient na stacji (gościnnie)
2012Paradoks4.2Minister Kownacki (gościnnie)
2011Galeria2.9Tadeusz Woydatt vel Tomasz Paluch
Komisarz Alex5.6Profesor Stranzl (gościnnie)
2010Hotel 524.6Leszek Mamiński (gościnnie)
2009Blondynka4.3Bogdan, brat felczerowej (gościnnie)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.