QR Code

Taron Egerton  29 lat

Taron David Egerton
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (23)
Wywiady
Newsy (1)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (4)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
3 (2)
Data urodzenia:10 listopada 1989
Miejsce urodzenia:Birkenhead, Anglia, Wielka Brytania
Wzrost:178 cm (5ft 8in)
Lata aktywności:od 2011 roku
O sobie (1)
Walijski aktor, wystąpił m.in. w roli Eggsy'ego w filmach Kingsman: Tajne służby i Kingsman: Złoty krąg. Uczęszczał do Ysgol Penglais School, a potem do Royal Academy of Dramatic Art, którą ukończył w 2012. Karierę rozpoczął od sztuki The Last of the Haussmans. Jego pierwszymi filmami pełnometrażowymi były Testament młodości i ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Robin Hood: Początek
Robin Hood
0.0Robin Hood
2017Kingsman: Złoty krąg
Kingsman: The Golden Circle
9.8Eggsy
2015Legend5.0Mad Teddy Smith
2014Kingsman: Tajne służby
The Secret Service
9.6Eggsy
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2016Sing7.7Johnny (głos)
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.