QR Code

38 lat

Todd Joseph Miller
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
aktor, komik
6 (6)
Data urodzenia:04 czerwca 1981
Miejsce urodzenia:Denver, Kolorado, USA
Wzrost:188 cm (6ft 2in)
Lata aktywności:od 2007 roku
Zawód:aktor, komik
Stan Cywilny:żona Kate Gorney (od 06.09.2015)
O sobie (1)Amerykański komik oraz aktor dubbingowy i filmowy. Urodził się w Denver w Kolorado. Po przyjeździe do Waszyngtonu, uczęszczał do college'u przy George Washington University, gdzie poznał przyszłą żonę Kathryn Titus "Kate" Gorney, kiedy występowali w produkcji studenckiej - musicalu A Chorus Line. Pobrali się 6 września 2015. Po ukończeniu z wyróżnieniem studiów - licencjat z psychologii specjalizującej się w teorii perswazji i wpływie społecznym, przeniósł się do Chicago, gdzie rozpoczął współpracę z niezależnymi zespołami improwizacji Chuckle Sandwich i Heavy Weight. Podczas swojego pobytu w Chicago, występował przez prawie cztery lata co noc Stand-up. Osiedlił się w Los Angeles. W telewizji zadebiutował rolą Marmaduke'a Brookera w serialu Ale jazda!. Na dużym ekranie po raz pierwszy pojawił się w 2008 roku, rolą Huda Platta w filmie Projekt: Monster. Następnie pojawiał się między innymi w Idolu z piekła rodem (2010), Przyjacielu do końca świata (2012), Transformers: Wiek zagłady (2014) i Deadpool (2016) z Ryanem Reynoldsem. Od 2014 roku wciela się w postać Erlicha w serialu Dolina Krzemowa. Miller jest także aktorem dubbingowym. Podkładał głos między innymi w filmach: Miś Yogi (2010), Jak wytresować smoka (2010), Epoka lodowcowa: Mamucia gwiazdka (2011), Jeźdźcy smoków (2012), Wielka Szóstka (2014) i Jak wytresować smoka 2 (2014).
Amerykański komik oraz aktor dubbingowy i filmowy. Urodził się w Denver w Kolorado. Po przyjeździe do Waszyngtonu, uczęszczał do college'u przy George Washington University, gdzie poznał przyszłą żonę Kathryn Titus "Kate" Gorney, kiedy występowali w produkcji studenckiej - musicalu A Chorus Line. Pobrali się 6 września 2015. Po ukończeniu z wyróżnieniem ... (cały opis)
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2020Głębia strachu
Underwater
0.0
2018Deadpool 25.5Weasel
Player One
Ready Player One
9.0i-R0k
2016Firmowa Gwiazdka
Office Christmas Party
8.7Clay
Deadpool10.0Weasel
2014Transformers: Wiek zagłady
Transformers: Age of Extinction
6.7Lucas
2012Przyjaciel do końca świata
Seeking a Friend for the End of the World
5.0Radosny gospodarz
2010Miś Yogi
Yogi Bear
3.8Strażnik Jones
2008Projekt: Monster
Cloverfield
0.0Hud Platt
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2017Emotki. Film
The Emoji Movie
6.4Gene (głos)
2014Wielka Szóstka
Big Hero 6
8.7Fred (głos)
Jak wytresować smoka 2
How to Train Your Dragon 2
6.8Mieczyk (głos)
2010Jak wytresować smoka
How to Train Your Dragon
5.4Mieczyk (głos)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2014Dolina Krzemowa
Silicon Valley
6.5Erlich Bachman
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.