QR Code

Spike Lee  62 lata

Shelton Jackson Lee
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (2)
Wywiady
Newsy (3)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (4)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:20 marca 1957
Miejsce urodzenia:Atlanta, Georgia, USA
Wzrost:165 cm (5ft 4in)
Lata aktywności:od 1977 roku
Zawód:reżyser, scenarzysta, producent filmowy, aktor
Stan Cywilny:żona Tonya Lewis Lee (od 2.10.1993), 2 dzieci: Satchel (ur. 1994), Jackson (ur. 1997)
O sobie (1)
Amerykański reżyser, scenarzysta, producent, aktor filmowy, najwybitniejszy twórca kina afroamerykańskiego. Twórca teledysków i reklam. Założyciel firmy producenckiej 40 acres and a Mule Filmworks. Dwukrotnie nominowany do Oscara - za scenariusz oryginalny do filmu Rób, co należy w 1990 roku oraz za dokument 4 Little Girls z 1998 roku. Za film ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
SIEBIETytuł filmuOcenaRola
2018Dlaczego jesteśmy kreatywni?
Why Are We Creative: The Centipede's Dilemma
5.0(on sam)
2015Mistrzowie
Champs
10.0(on sam)
PRODUCENTTytuł filmuOcenaRola
2018Czarne bractwo. BlacKkKlansman
BlacKkKlansman
5.4(producent)
2013Oldboy. Zemsta jest cierpliwa
Oldboy
3.5(producent)
SCENARZYSTATytuł filmuOcenaRola
2018Czarne bractwo. BlacKkKlansman
BlacKkKlansman
5.4
REŻYSERTytuł filmuOcenaRola
2018Czarne bractwo. BlacKkKlansman
BlacKkKlansman
5.4
2013Oldboy. Zemsta jest cierpliwa
Oldboy
3.5
2006Plan doskonały
Inside Man
0.0
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.