QR Code

Sebastian Stan

36 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (37)
Wywiady
Newsy (4)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (1)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
aktor
10 (2)
Data urodzenia:13 sierpnia 1983
Miejsce urodzenia:Konstanca, Rumunia
Wzrost:183 cm (6ft)
Lata aktywności:od 2003 roku
Zawód:aktor
O sobie (1)Amerykański aktor filmowy i serialowy. Odtwórca roli Jamesa Buchanana "Bucky'ego" Barnesa, późniejszego Zimowego Żołnierza w serii filmów wytwórni Marvel o Kapitanie Ameryce. Urodził się w rumuńskim mieście Konstanca. W wieku ośmiu lat wraz ze swoją matką przeniósł się do Wiednia, w Austrii, gdzie jego matka była zatrudniona jako pianistka. Cztery lata później, kiedy miał dwanaście lat, jego matka po ślubie z dyrektorem amerykańskiej szkoły prywatnej, przeprowadziła się wraz z synem do hrabstwa Rockland, w stanie Nowego Jorku. Podczas nauki w Rockland County Day School występował w szkolnych produkcjach Harvey, Cyrano de Bergerac, Sklepik z horrorami (Little Shop of Horrors), Over Here, i West Side Story. Brał udział w obozie letnim Stagedoor Manor, gdzie grał w różnych przedstawieniach. Uczęszczał do Mason Gross School of the Arts przy Rutgers University w New Brunswick, w stanie New Jersey, co dało mu możliwość rocznej edukacji za granicą, występując w Shakespeare's Globe Theater w Londynie, w Anglii. Po powrocie do Rutgers University, otrzymał małe role w filmach niezależnych oraz pojawił się gościnnie w serialu NBC Prawo i porządek (Law & Order, 2003) jako chłopiec, który został oskarżony o morderstwo, potem porwany i emocjonalnie wykorzystywany przez porywacza.
Amerykański aktor filmowy i serialowy. Odtwórca roli Jamesa Buchanana "Bucky'ego" Barnesa, późniejszego Zimowego Żołnierza w serii filmów wytwórni Marvel o Kapitanie Ameryce. Urodził się w rumuńskim mieście Konstanca. W wieku ośmiu lat wraz ze swoją matką przeniósł się do Wiednia, w Austrii, gdzie jego matka była zatrudniona jako pianistka. Cztery lata ... (cały opis)
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Avengers: Koniec gry
Avengers: Endgame
7.6Bucky Barnes / Zimowy Żołnierz
2018Destroyer0.0Chris
Avengers: Wojna bez granic
Avengers: Infinity War
7.5Bucky Barnes / Zimowy Żołnierz
2017Jestem najlepsza. Ja, Tonya
I, Tonya
5.8Jeff Gillooly
Logan Lucky0.0Dayton White
2016Kapitan Ameryka: wojna bohaterów
Captain America: Civil War
8.8Bucky Barnes / Zimowy Żołnierz
2015Marsjanin
The Martian
7.2Chris Beck
Nigdy nie jest za późno
Ricki and the Flash
0.0Joshua
Ant-Man6.3Bucky Barnes / Zimowy Żołnierz
(niewymieniony w czołówce)
2014Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz
Captain America: The Winter Soldier
8.1Bucky Barnes / Zimowy Żołnierz
2012Zaginiona
Gone
2.7Billy
2011Captain America: Pierwsze starcie
Captain America: The First Avenger
9.5James Buchanan “Bucky” Barnes
2010Czarny Łabędź
Black Swan
9.5Andrew
2009Amerykańskie ciacho
Spread
7.3Harry
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2020The Falcon and the Winter Soldier0.0Bucky Barnes / Zimowy Żołnierz
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.