QR Code

Roman Gancarczyk  56 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (2)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
3 (1)
Data urodzenia:17 marca 1963
Miejsce urodzenia:Myślenice, Małopolskie, Polska
Lata aktywności:od 1987 roku
Zawód:aktor
Stan Cywilny:żona Anna Radwan-Gancarczyk, córka Zofia
O sobie (1)
Polski aktor teatralny i filmowy oraz pedagog. W 1988 ukończył PWST w Krakowie. Od 1993 jest aktorem krakowskiego Teatru Starego. Należy do zespołu stale współpracującego z Krystianem Lupą; w jego Lunatykach-Huguenau, czyli Rzeczywistości oraz Mistrzu i Małgorzacie stworzył swoje najbardziej znane i doceniane kreacje. Pracę w teatrze łączy z działalnością ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Twarz6.0Ksiądz
Atak paniki10.0Manager w domu weselnym
2016Szczęście świata10.0Profesor UJ
2014Pani z przedszkola6.0Notariusz Skóra
2013Pod Mocnym Aniołem2.7Ojciec Królowej Kentu
Mój biegun6.5Lekarz
2012Wszystkie kobiety Mateusza0.0Ferdynand Onyszko
Drogówka4.2Grzegorczyk
Miłość. Film Sławomira Fabickiego
Miłość
2.7Lekarz
2010Nie ten człowiek5.0Właściciel sklepu akwarystycznego
200833 sceny z życia
33 Scenes from Life
1.0Krzysiek, brat Julii
2007A na koniec przyszli turyści
And Along Come Tourists
4.5Karol
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Miasto skarbów9.5Jerzy Rajski (gościnnie)
2008Ojciec Mateusz6.8Ordynator Jacek Waga (gościnnie)
Czas honoru4.5Ordynator Janusz Baranowski
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.