QR Code

Robbie Coltrane  68 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (2)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
2 (1)
Data urodzenia:30 marca 1950
Miejsce urodzenia:Rutherglen, Wielka Brytania
O sobie (1)
Brytyjski komik i aktor, znany przede wszystkim z ról Hagrida w cyklu filmów o Harrym Potterze i Valentina Zukovsky\'ego w filmach GoldenEye i Świat to za mało.Ukończył Glasgow School of Art. Od 1999 roku jest mężem Rhony Gemmell, z którą ma dwójkę dzieci: syna Spencera (ur. 1992) i córkę Alicję ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2012Wielkie nadzieje
Great Expectations
5.5Pan Jaggers
2011Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
6.2Rubeus Hagrid
2010Harry Potter i Insygnia Śmierci: część I
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
8.3Rubeus Hagrid
2009Harry Potter i Książę Półkrwi
Harry Potter and the Half-Blood Prince
8.0Rubeus Hagrid
2007Harry Potter i Zakon Feniksa
Harry Potter and the Order of the Phoenix
5.5Rubeus Hagrid
2005Harry Potter i Czara Ognia
Harry Potter and the Goblet of Fire
6.7Rubeus Hagrid
2004Ocean's Twelve: Dogrywka
Ocean's Twelve
0.0Matsui
Harry Potter i więzień Azkabanu
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
4.7Rubeus Hagrid
2002Harry Potter i Komnata Tajemnic
Harry Potter and the Chamber of Secrets
7.0Rubeus Hagrid
2001Harry Potter i Kamień Filozoficzny
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
10.0Rubeus Hagrid
1999Świat to za mało
The World Is Not Enough
2.5Valentin Dimitreveych Zukovsky
1995GoldenEye
GoldenEye
4.0Valentin Zukovsky
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2012Merida Waleczna
Brave
6.0Lord Dingwall (głos)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.