QR Code

Piotr Polk  57 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (11)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:22 stycznia 1962
Miejsce urodzenia:Kalety, Śląskie, Polska
Wzrost:176 cm (5ft 8in)
Lata aktywności:od 1985 roku
Zawód:aktor, piosenkarz
Stan Cywilny:dwukrotnie żonaty: 1. Hanna Wrycza (rozwód); 2. Magdalena Wołłejko (do 2011, rozwód)
O sobie (1)
Polski aktor teatralny, telewizyjny i filmowy, piosenkarz. Okazjonalnie użycza głosu w dubbingu. Uczył się w technikum elektronicznym. Ukończył szkołę muzyczną, gdzie uczył się gry na akordeonie, fortepianie, perkusji i gitarze. Założył rockowy zespół "Boss", z którym zagrał dwa koncerty. W 1986 ukończył PWSFTviT im. Leona Schillera w Łodzi. W 1990 wyjechał ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Na układy nie ma rady10.0Pazerny
2016Kochaj5.0
7 rzeczy, których nie wiecie o facetach7.4Producent
2012Kanadyjskie sukienki5.0Zygmunt
1993Lista Schindlera
Schindler's List
0.0Leo Rosner
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2019Król Lew
The Lion King
0.0Zazu (polski dubbing)
2011Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
6.8Remus Lupin (polski dubbing)
Auta 2
Cars 2
5.5Francesco Bernoulli (polski dubbing)
2010Harry Potter i Insygnia Śmierci: część I
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
8.3Remus Lupin (polski dubbing)
2009Harry Potter i Książę Półkrwi
Harry Potter and the Half-Blood Prince
8.3Remus Lupin (polski dubbing)
2007Harry Potter i Zakon Feniksa
Harry Potter and the Order of the Phoenix
5.5Profesor Remus Lupin (polski dubbing)
2004Harry Potter i więzień Azkabanu
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
4.7Profesor Lupin (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017W rytmie serca7.0Doktor Robert Nowakowski
20132XL1.0Piotr Jarema, szef Agaty
2012Lekarze3.3Krzysztof Florczyk
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.