QR Code

Piotr Gąsowski  55 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (3)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
5 (2)
Data urodzenia:16 kwietnia 1964
Miejsce urodzenia:Mielec, Polska
O sobie (1)
Polski aktor i artysta kabaretowy. Na scenie teatralnej zadebiutował w roku 1987. Występował w teatrach Komedia (1986-1989) i Nowy (1989-1994) oraz w kabarecie Tercet, czyli kwartet, który brał udział w produkcjach telewizyjnych Gala piosenki biesiadnej i W oparach absurdu. W 2006 roku prowadził program rozrywkowy Dubidu w TVP2.W 2005 roku ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
20187 uczuć8.0Tata Ryszka
Dowłatow
Dovlatov
0.0Siemion Aleksandrowicz
2015Pod elektrycznymi chmurami
Pod elektricheskimi oblakami
0.0Wujek Borya
2010Belcanto10.0Generał-major Jurij Ogórcow
2009Zamiana
Trading Sexes
0.0Prezydent Tomasz Więcek
1999Pan Tadeusz0.0Rejent
1991Rozmowy kontrolowane0.0Mężczyzna zmieniający koło w maluchu na ul. Rakowieckiej
(niewymieniony w czołówce)
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Iniemamocni 2
Incredibles 2
8.3Lucjan Best / Mrożon (polski dubbing)
2017Auta 3
Cars 3
9.3Czesio (polski dubbing)
Riko prawie bocian
Richard the Stork
6.7Kiki (polski dubbing)
2016Misiek w Nowym Jorku
Norm of the North
6.1Laurence (polski dubbing)
2009Księżniczka i Żaba
Princess and the Frog, The
3.8Louis (polski dubbing)
2004Iniemamocni
The Incredibles
1.0Mrożon (polski dubbing)
1999Toy Story 24.8Al (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2009Blondynka4.3"De-De", współpracownik Sylwii (gościnnie)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.