QR Code

Piotr Adamczyk  47 lat

Piotr Aleksander Adamczyk
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (34)
Wywiady
Newsy (2)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (1)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
4.6 (7)
Data urodzenia:21 marca 1972
Miejsce urodzenia:Warszawa, Mazowieckie, Polska
Wzrost:182 cm (5ft)
Lata aktywności:od 1995 roku
O sobie (1)
Polski aktor teatralny, filmowy, telewizyjny i dubbingowy. Absolwent XXX LO w Warszawie, PWST w Warszawie (1997). Na drugim roku studiów wyjechał do Londynu na stypendium do Brytyjsko-Amerykańskiej Akademii Teatralnej. Tam w przedstawieniu dyplomowym zagrał tytułową rolę w Hamlecie (w języku angielskim). Od 1995 występował w Teatrze Współczesnym w Warszawie (Tango, ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Całe szczęście8.5Robert
Kobiety mafii 27.5"Mat"
2018Dywizjon 303. Historia prawdziwa8.0Witold Urbanowicz
Narzeczony na niby8.3Darek
2017Listy do M. 310.0Szczepan Lisiecki
2016Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej6.5Stanisław Wisłocki
Jestem mordercą9.8Major Aleksander Stępski
2015Słaba płeć?10.0
Listy do M. 28.0Szczepan Lisiecki
2013Wkręceni5.8Franek Szpak "Franczesko"
Tajemnica Westerplatte6.0Kapitan Mieczysław Słaby, lekarz
2012Bitwa pod Wiedniem
September Eleven 1683
5.8Leopold I Habsburg
Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć5.7Młody Hermann Brunner
2011Listy do M.6.7Szczepan Lisiecki
2010Nie ten człowiek5.0Służący barona
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.