QR Code

Mirosława Krajewska

79 lat

Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
aktorka, piosenkarka
0 (0)
Data urodzenia:11 września 1940
Miejsce urodzenia:Warszawa, Mazowieckie, Polska
Wzrost:162 cm (5ft 3in)
Lata aktywności:od 1962 roku
Zawód:aktorka, piosenkarka
O sobie (1)Polska aktorka teatralna, filmowa i dubbingowa. W 1962 ukończyła PWST w Warszawie. W latach 1962-64 występowała w Teatrze Śląskim w Katowicach. W latach 1964-97 aktorka Teatru Dramatycznego w Warszawie.
Polska aktorka teatralna, filmowa i dubbingowa. W 1962 ukończyła PWST w Warszawie. W latach 1962-64 występowała w Teatrze Śląskim w Katowicach. W latach 1964-97 aktorka Teatru Dramatycznego w Warszawie. ... (cały opis)
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2010Trzy Minuty. 21:371.0Sąsiadka
1976Brunet wieczorową porą0.0Irena Kowalczyk, siostra Anny Roman
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Grinch
The Grinch
6.0Pani Burmistrz Ktosiowa (polski dubbing)
2017Co wiecie o swoich dziadkach?
Daddy's Home 2
6.5Babcia Ginny (polski dubbing)
2010Żółwik Sammy
Sammy's avonturen: De geheime doorgang
0.0Eleonora (stara żółwica) (polski dubbing)
2008Sezon na misia 2
Open Season 2
8.0Bobbie (polski dubbing)
1998Mulan0.0(polski dubbing)
1991Piękna i Bestia
Beauty and the Beast
4.6Pani Imbryk (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2007Barwy szczęścia5.3Stanisława Durka, babcia Gniewosza (gościnnie)
2000M jak Miłość5.2Kobieta (gościnnie)
1999Na dobre i na złe5.2Matka siostry Magdy (gościnnie)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.