QR Code

Michael Nyqvist  1960 - 2017 (56 lat)

Rolf Åke Mikael Nyqvist
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (5)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (1)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:08 listopada 1960
Data śmierci:27 czerwca 2017
Miejsce urodzenia:Sztokholm, Szwecja
Wzrost:178 cm (5ft 8in)
Lata aktywności:1999 - 2017
Stan Cywilny:żona Catharina Nyqvist Ehrnrooth (od 1990 do jego śmierci), 2 dzieci: Ellen (ur. 1991), Arthur (ur. 1996)
O sobie (1)
Szwedzki aktor. Nyqvist znany był m.in. jako aktor teatralny; był stałym członkiem Sweden's Royal Theatre Group i miał w swoim dorobku wiele ról teatralnych. W 2002 otrzymał nagrodę Guldbagge w kategorii "Najlepszy Aktor" za rolę w filmie Facet z grobu obok. Wcielił się w rolę Mikaela Blomkvista w trzech filmach ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Ocean ognia
Hunter Killer
0.0Kapitan Andropov
Kursk0.0
2017Znikasz
Du forsvinder
10.0Bernard Berman
2016Kontrola absolutna
I.T.
8.0Henrik
2015Dziewczyna, która została królem
The Girl King
10.0Kanclerz Axel Oxenstierna
2014John Wick8.0Viggo Tarasov
2011Mission: Impossible - Ghost Protocol0.0Kurt Hendricks
Porwanie
Abduction
3.0Kozlow
2010Kobieta, która pragnęła mężczyzny
Kvinden der dromte om en mand
4.2Johan
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.