QR Code

Mel Gibson  63 lata

Mel Columcille Gerard Gibson
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (102)
Wywiady
Newsy (8)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (19)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
3.6 (5)
Data urodzenia:03 stycznia 1956
Miejsce urodzenia:Peekskill, Nowy Jork, USA
Wzrost:177 cm (5ft 8in)
Lata aktywności:od 1976 roku
Zawód:aktor, reżyser, producent filmowy
Stan Cywilny:żona Robyn Moore (07.06.1980 - 23.12.2011, rozwód), 7 dzieci: córka Hannah (ur. 1980) oraz 6 synów: bliźniaki Edward i Christian (ur. 02.06.1982), William (ur. 1985), Louis (ur. 1988), Milo (ur. 1990) i Thomas (ur. 1999)
O sobie (1)
Australijsko-amerykański aktor, reżyser i producent filmowy. Gibson jest obywatelem amerykańskim, ale większość dzieciństwa i młodości spędził w Australii. Ojciec Mela, Hutton Gibson, podjął decyzję o przeprowadzeniu się wraz z całą rodziną do Australii ze Stanów Zjednoczonych w 1968, protestując tym przeciwko niemoralnej, jego zdaniem, wojnie w Wietnamie. W 1977 Gibson ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Co wiecie o swoich dziadkach?
Daddy's Home 2
10.0Kurt
2016Blood Father0.0John Link
2014Niezniszczalni 3
The Expendables III
6.5Conrad Stonebanks
2013Maczeta zabija
Machete Kills
5.7Luther Voz
2012Dorwać gringo
How I Spent My Summer Vacation
4.3Kierowca
1998Zabójcza broń 4
Lethal Weapon 4
9.0Martin Riggs
1995Braveheart - Waleczne Serce
Braveheart
5.7William Wallace
1992Zabójcza broń 3
Lethal Weapon 3
0.0Martin Riggs
1989Zabójcza broń 2
Lethal Weapon 2
0.0Martin Riggs
1987Zabójcza broń
Lethal Weapon
0.0Martin Riggs
PRODUCENTTytuł filmuOcenaRola
1995Braveheart - Waleczne Serce
Braveheart
5.7(producent)
SCENARZYSTATytuł filmuOcenaRola
2012Dorwać gringo
How I Spent My Summer Vacation
4.3
REŻYSERTytuł filmuOcenaRola
2016Przełęcz ocalonych
Hacksaw Ridge
9.9
1995Braveheart - Waleczne Serce
Braveheart
5.7
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.