QR Code

Mel Gibson  62 lata

Mel Columcille Gerard Gibson
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (101)
Wywiady
Newsy (7)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (16)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
3.6 (5)
Data urodzenia:03 stycznia 1956
Miejsce urodzenia:Peekskill, Nowy Jork, USA
O sobie (1)
Pomimo iż urodził się w Stanach Zjednoczonych to kariera Mela Gibsona jest ściśle związana z Australią, do której wyemigrował wraz z rodzicami w roku 1968. Tam stawiał pierwsze kroki jako aktor tam też rolą w filmie "Mad Max" zdobył popularność. Wkrótce przekroczyła ona granicę wyspy i ogarnęła cały świat. Stało ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Co wiecie o swoich dziadkach?
Daddy's Home 2
0.0Kurt
2016Blood Father0.0John Link
2014Niezniszczalni 3
The Expendables III
6.5Conrad Stonebanks
2013Maczeta zabija
Machete Kills
5.7Luther Voz
2012Dorwać gringo
How I Spent My Summer Vacation
4.3Kierowca
1998Zabójcza broń 4
Lethal Weapon 4
0.0Martin Riggs
1995Braveheart - Waleczne Serce
Braveheart
5.7William Wallace
1992Zabójcza broń 3
Lethal Weapon 3
0.0Martin Riggs
1989Zabójcza broń 2
Lethal Weapon 2
0.0Martin Riggs
1987Zabójcza broń
Lethal Weapon
0.0Martin Riggs
PRODUCENTTytuł filmuOcenaRola
1995Braveheart - Waleczne Serce
Braveheart
5.7(producent)
SCENARZYSTATytuł filmuOcenaRola
2012Dorwać gringo
How I Spent My Summer Vacation
4.3
REŻYSERTytuł filmuOcenaRola
2016Przełęcz ocalonych
Hacksaw Ridge
9.9
1995Braveheart - Waleczne Serce
Braveheart
5.7
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.