QR Code

Martin Freeman  47 lat

Martin John C. Freeman
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (18)
Wywiady
Newsy (3)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
5.5 (10)
Data urodzenia:08 września 1971
Miejsce urodzenia:Aldershot, Anglia, Wielka Brytania
Wzrost:169 cm (5ft 5in)
Lata aktywności:od 1997 roku
O sobie (1)
brytyjski aktor, znany głównie z ról w serialu BBC The Office, gdzie wcielił się w postać Tima Canterbury'ego, oraz Arthura Denta w adaptacji powieści Autostopem przez Galaktykę Douglasa Adamsa oraz doktora Watsona w serialu Sherlock opartym na twórczości Arthura Conana Doyle'a. Został wybrany jako odtwórca roli Bilbo Bagginsa w filmie ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Czarna Pantera
Black Panther
10.0Everett K. Ross
2017Przebudzenie dusz
Ghost Stories
0.0Mike Priddle
2016Kapitan Ameryka: wojna bohaterów
Captain America: Civil War
8.8
2014Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
7.9Bilbo Baggins
2013Hobbit: Pustkowie Smauga
The Hobbit: The Desolation of Smaug
6.3Bilbo Baggins
2012Hobbit: Niezwykła podróż
The Hobbit: An Unexpected Journey
4.3Bilbo Baggins
2011Ilu miałaś facetów?
What's Your Number?
5.0Simon Forester
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2013Ratujmy Mikołaja
Saving Santa
5.0Bernard (głos)
2012Piraci!
The Pirates! Band of Misfits
3.0Pirat z opaską (głos)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2010Sherlock7.0Doktor John Watson
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.