QR Code

Mark Ruffalo  51 lat

Mark Alan Ruffalo
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (36)
Wywiady
Newsy (12)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (3)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
6.3 (3)
Data urodzenia:22 listopada 1967
Miejsce urodzenia:Kenosha, Wisconsin, USA
Wzrost:173 cm (5ft 7in)
Lata aktywności:od 1989 roku
Zawód:aktor
Stan Cywilny:żona Sunrise Coigney (od 11.06.2000), 3 dzieci: syn Keen (ur. 2001), córki Bella Noche (ur. 2005) i Odette (ur. 20.10.2007)
O sobie (1)
Amerykański aktor filmowy. Jest jednym z dwóch synów i czworga dzieci Amerykanów pochodzenia włoskiego - malarza budowlanego Franka Ruffalo i fryzjerki Marii. Jego rodzeństwo - brat Scott i dwie siostry: Tania i Nicole, zostali także zawodowymi fryzjerami. Jako nastolatek dorastał w Virginia Beach, w stanie Wirginia, gdzie pracował jego ojciec. Po ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Avengers: Koniec gry
Avengers: Endgame
8.5Bruce Banner / Hulk
2018Avengers: wojna bez granic
Avengers: Infinity War
7.4Bruce Banner / Hulk
2017Thor: Ragnarok
Thor: Ragnarök
10.0Bruce Banner / Hulk
2016Iluzja 2
Now You See Me 2
8.8Dylan Rhodes
2015Spotlight0.0Mike Rezendes
Avengers: Czas Ultrona
Avengers: Age of Ultron
8.5Bruce Banner / Hulk
2014Foxcatcher3.5David Schultz
2013Zacznijmy od nowa
Begin Again
8.0Dan
Iluzja
Now You See Me
4.8Dylan
2012Avengers
The Avengers
4.7Bruce Banner / Hulk
2011Margaret1.0Maretti
2010Wyspa tajemnic
Shutter Island
5.1Chuck Aule
2008Miasto ślepców
Blindness
3.0Lekarz
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.