QR Code

like/dislike image

Marieta Żukowska

38 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (20)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (1)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
aktorka
5.4 (5)
Data urodzenia:01 lipca 1982
Miejsce urodzenia:Żywiec, Bielskie, Polska (Dziś: Śląskie)
Wzrost:164 cm (5ft 4in)
Lata aktywności:od 2003 roku
Zawód:aktorka
O sobie (1)Polska aktorka filmowa i teatralna. Absolwentka Wydziału Aktorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Aktualnie aktorka Teatru im. Stefana Jaracza w Łodzi. Za swoje role teatralne otrzymała do tej pory 10 nagród teatralnych, była nominowana do Orła za rolę Teresy w filmie Nieruchomy poruszyciel. W swoim dorobku ma role filmowe i teatralne oraz telewizyjne, m.in. Marii Rost w serialu Londyńczycy czy Aleksandry Duszyńskiej w serialu Majka.
Polska aktorka filmowa i teatralna. Absolwentka Wydziału Aktorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Aktualnie aktorka Teatru im. Stefana Jaracza w Łodzi. Za swoje role teatralne otrzymała do tej pory 10 nagród teatralnych, była nominowana do Orła za rolę Teresy w filmie Nieruchomy poruszyciel. W swoim dorobku ma ... (cały opis)
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Jestem REN0.0Ela
Całe szczęście9.0Profesor Stefańska
2017Botoks7.9Doktor Patrycja Banach
2015Słaba płeć?10.0
2014Zbliżenia6.7Matka Marty w młodości
2011W imieniu diabła8.0Marta
2010Ciacho0.0Ela
2008Nieruchomy poruszyciel
Unmoved Mover
7.0Teresa
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Fantastyczne zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
7.4Queenie Goldstein (polski dubbing)
2016Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć
Fantastic Beasts and Where to Find Them
7.4Queenie Goldstein (polski dubbing)
2013Oz Wielki i Potężny
Oz: The Great and Powerful
6.7Gliwia (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2016Dwoje we troje4.0Michelle
2015Przypadki Cezarego P.8.5Magda
2012Anna German
Anna German. Tajemnica białego anioła
3.6Aniela
2011Komisarz Alex5.5Anita Marczak (gościnnie)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.