QR Code

like/dislike image

Maria Pakulnis

64 lata

Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
osoba filmu
0 (0)
Data urodzenia:02 lipca 1956
Miejsce urodzenia:Giżycko, Polska
O sobie (1)Polska aktorka filmowa i teatralna. W 1976 r. ukończyła Liceum Pielęgniarskie w Giżycku, a następnie warszawską PWST. Debiut w 1982 roku w czasie studiów w filmie Tadeusza Konwickiego Dolina Issy. Była aktorką w Teatrze Dramatycznym w Słupsku następnie w warszawskich teatrach: Współczesnym (1981-1987), Dramatycznym (od 1987) a obecnie Ateneum. Jej mężem był aktor i reżyser Krzysztof Zaleski. Ma jednego syna.
Polska aktorka filmowa i teatralna. W 1976 r. ukończyła Liceum Pielęgniarskie w Giżycku, a następnie warszawską PWST. Debiut w 1982 roku w czasie studiów w filmie Tadeusza Konwickiego Dolina Issy. Była aktorką w Teatrze Dramatycznym w Słupsku następnie w warszawskich teatrach: Współczesnym (1981-1987), Dramatycznym (od 1987) a obecnie Ateneum. Jej ... (cały opis)
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019O zwierzętach i ludziach6.0Antonina Żabińska (narrator)
Planeta Singli 310.0Jadwiga Wilczyńska
2016Porady na zdrady9.0Matka Antka
2009Złoty środek10.0Elżbieta Łopian, matka Tomasza
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Więzień labiryntu: Lek na śmierć
The Maze Runner: The Death Cure
6.7Ava Paige (polski dubbing)
2011Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
7.8Profesor Sybilla Trelawney (polski dubbing)
2007Harry Potter i Zakon Feniksa
Harry Potter and the Order of the Phoenix
7.0Trelawney (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Leśniczówka4.0Mecenas Julia Izdebska
2016Powiedz tak!8.7Zofia Adamczyk, aktorka
2008Ojciec Mateusz6.9Eliza Bielska, żona Damiana (gościnnie)
2004Pierwsza miłość5.3Aneta Wróbel-Pałkowska, matka Andrzeja
1999Na dobre i na złe5.4Barbara (gościnnie)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.