QR Code

Marcin Troński65 lat

Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
4 (1)
Data urodzenia:13 czerwca 1954
Miejsce urodzenia:Warszawa, Mazowieckie, Polska
Wzrost:191 cm (6ft 3in)
Lata aktywności:od 1972 roku
Zawód:aktor
Stan Cywilny:żona żona Marta, synowie Bartosz i Dominik
O sobie (1)
Polski aktor filmowy, teatralny i dubbingowy. Ukończył Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Warszawie w 1977, w t.r. debiutował w teatrze. W latach 1978-1993 był jednym z wykładowców tej uczelni. 7 grudnia 2015 otrzymał przyznawaną przez Zespół Artystyczny Teatru Polskiego Radia nagrodę "Wielki Splendor". ... (cały opis)
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Wyklęty9.2Przeor
2016Zaćma10.0Bufetowy
2015Historia Roja8.8Władysław Nasierowski, sekretarz Komitetu Gminnego PPR w Sońsku
Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy9.5Milicjant Winiek
2012Syberiada polska3.3Cywil
1981Człowiek z żelaza0.0Doradca prezesa Radiokomitetu
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Aquaman8.6Jesse (polski dubbing)
Iniemamocni 2
Incredibles 2
8.3Człowiek Szpadel (polski dubbing)
Czarna Pantera
Black Panther
10.0Król T’Chaka (głos) (polski dubbing)
2017Strażnicy Galaktyki vol. 2
Guardians of the Galaxy Vol. 2
8.9Charlie-27 (polski dubbing)
2009Księżniczka i Żaba
Princess and the Frog, The
3.8James (polski dubbing)
Noc w muzeum 2
Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
2.3Głowa Wielkanocna / Iwan Groźny (polski dubbing)
Góra czarownic
Race to Witch Mountain
4.9Frank (polski dubbing)
2008Madagaskar 2
Madagascar: Escape 2 Africa
5.3Zuba, tata Alexa (polski dubbing)
Garfield: festyn humoru
Garfield's Fun Fest
1.8(polski dubbing) (narrator)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.