QR Code

Mahershala Ali  45 lat

Mahershalalhashbaz Gilmore
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (33)
Wywiady
Newsy (10)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
1 (1)
Data urodzenia:16 lutego 1974
Miejsce urodzenia:Oakland, Kalifornia, USA
Wzrost:187 cm (6ft 1in)
Lata aktywności:od 2001 roku
O sobie (1)
Amerykański aktor. Występował w roli Richarda Tylera w serialu 4400, Remy'ego Dantona w serialu House of Cards oraz Cornella Stokesa w serialu Luke Cage. W filmie zaistniał w 2008 roku rolą w Ciekawym przypadku Benjamina Buttona, w reżyserii Davida Finchera. W 2017 roku zdobył Oscara dla najlepszego aktora drugoplanowego za rolę ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Alita: Battle Angel0.0Vector
2018Green Book9.2Dr Don Shirley
2016Ukryte działania
Hidden Figures
6.4Jim Johnson
Moonlight7.6Juan
2015Igrzyska Śmierci: Kosogłos. Część 2
The Hunger Games: Mockingjay Part 2
5.7Boggs
2014Igrzyska Śmierci: Kosogłos. Część 1
The Hunger Games: Mockingjay Part 1
8.9Boggs
2012Drugie oblicze
The Place Beyond the Pines
10.0Kofi
2010Predators5.0Mombasa
2008Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
4.3Tizzy
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2018Spider-Man Uniwersum
Spider-Man: Into The Spider-Verse
9.8Wujek Aaron (głos)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2016Luke Cage6.7Cornell "Cottonmouth" Stokes
2013House of Cards9.0Remy Danton
2009Magia kłamstwa
Lie to Me
4.7Detektyw Hughs (gościnnie)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.