QR Code

Mahershala Ali  45 lat

Mahershalalhashbaz Gilmore
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (52)
Wywiady
Newsy (10)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
1 (1)
Data urodzenia:16 lutego 1974
Miejsce urodzenia:Oakland, Kalifornia, USA
Wzrost:187 cm (6ft 1in)
Lata aktywności:od 2001 roku
Zawód:aktor, raper
O sobie (1)
Amerykański aktor. Występował w roli Richarda Tylera w serialu 4400, Remy'ego Dantona w serialu House of Cards oraz Cornella Stokesa w serialu Luke Cage. W filmie zaistniał w 2008 roku rolą w Ciekawym przypadku Benjamina Buttona, w reżyserii Davida Finchera. W 2017 roku zdobył Oscara dla najlepszego aktora drugoplanowego za rolę ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Alita: Battle Angel10.0Vector
2018Green Book9.3Dr Don Shirley
2016Ukryte działania
Hidden Figures
6.4Jim Johnson
Moonlight7.6Juan
2015Igrzyska Śmierci: Kosogłos. Część 2
The Hunger Games: Mockingjay Part 2
5.7Boggs
2014Igrzyska Śmierci: Kosogłos. Część 1
The Hunger Games: Mockingjay Part 1
8.9Boggs
2012Drugie oblicze
The Place Beyond the Pines
10.0Kofi
2010Predators5.0Mombasa
2008Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
4.3Tizzy
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2018Spider-Man Uniwersum
Spider-Man: Into The Spider-Verse
9.8Wujek Aaron (głos)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2016Luke Cage6.7Cornell "Cottonmouth" Stokes
2014Detektyw
True Detective
0.0Detektyw Wayne Hays
2013House of Cards9.0Remy Danton
2009Magia kłamstwa
Lie to Me
4.7Detektyw Hughs (gościnnie)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.