QR Code

Maciej Stuhr  44 lata

Maciej Jerzy Stuhr
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (31)
Wywiady
Newsy (7)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
4 (4)
Data urodzenia:23 czerwca 1975
Miejsce urodzenia:Kraków, Małopolskie, Polska
Wzrost:178 cm (5ft 8in)
Lata aktywności:od 1988 roku
Zawód:aktor
Stan Cywilny:dwukrotnie żonaty: 1. Samanta Janas (1999 - 17.01.2014, rozwód), córka Matylda (ur. 2000); 2. Katarzyna Błażejewska (od 2015)
O sobie (1)
Polski aktor filmowy i teatralny, współzałożyciel kabaretu Po Żarcie, od 2008 aktor Nowego Teatru w Warszawie. Z wykształcenia jest psychologiem oraz aktorem. Laureat Orła za pierwszoplanową rolę w filmie Pokłosie. Syn aktora Jerzego Stuhra i skrzypaczki Barbary Kóski. Ma siostrę Mariannę, urodzoną w 1982. Jego przodkowie, Anna z domu Thill ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Planeta Singli 310.0Tomek Wilczyński
2018Planeta Singli 29.0Tomek Wilczyński
Juliusz7.7Damian
2016Czerwony kapitan
Červený kapitán
5.8Richard Krauz
Planeta Singli9.5Tomek Wilczyński
2015Listy do M. 28.0Mikołaj Konieczny
Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy9.5Fabian Apanowicz
2014Obywatel4.3Jan Bratek w młodości
2013Facet (nie)potrzebny od zaraz4.7Kompozytor Michał
Wałęsa. Człowiek z nadziei5.6Ksiądz
2012Drogówka4.2Zaręba
Pokłosie6.0Józef Kalina
Obława0.0Konfident Kondolewicz
2011Listy do M.6.7Mikołaj Konieczny
Daas8.0Cesarz Józef II
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.