QR Code

Leszek Lichota  41 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (7)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
10 (1)
Data urodzenia:17 sierpnia 1977
Miejsce urodzenia:Wałbrzych, Polska
Wzrost:190 cm (6ft 2in)
Lata aktywności:od 1999 roku
O sobie (1)
Polski aktor filmowy i teatralny. W 2002 roku ukończył studia na Akademii Teatralnej w Warszawie. Od tego samego roku gra w Teatrze Polskim w Poznaniu. Aktor znany jest przede wszystkim z roli Grzegorza Zięby w serialu TVN, Na Wspólnej. W życiu prywatnym Leszek Lichota jest związany z polską aktorką, Iloną ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Miłość jest wszystkim9.0Tadeusz
2017Czuwaj0.0Komendant
20167 rzeczy, których nie wiecie o facetach7.4Stefan
2015Karbala7.4Kapral Maleńczuk "Mały"
Karbala7.4Kapral Maleńczuk "Mały"
Wkręceni 28.3
2014Warsaw by Night8.0Rafał
2012Piąta pora roku9.0Gospodarz
2011Maraton tańca0.0Ksiądz Damian
2010Lincz0.0Adam Grad
Z miłości0.0Sławek
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2016Legion samobójców
Suicide Squad
9.2Boomerang (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2014Wataha7.9
2012Prawo Agaty4.0Marek Dębski
2010Hotel 524.6Kazimierz Migoń (gościnnie)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.