QR Code

Keira Knightley  34 lata

Keira Christina Knightley
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (107)
Wywiady
Newsy (4)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (11)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
3 (3)
Data urodzenia:26 marca 1985
Miejsce urodzenia:Teddington, Anglia, Wielka Brytania
Wzrost:170 cm (5ft 6in)
Lata aktywności:od 1998 roku
Zawód:aktorka, modelka
Stan Cywilny:mąż James Righton (od 04.05.2013), córka Edie (ur. 25.05.2015)
O sobie (1)
Brytyjska aktorka, nominowana do Oscara za najlepszą rolę pierwszoplanową w filmie Duma i uprzedzenie. Urodziła się w Teddington jako córka Sharman Macdonald, nagradzanej autorki sztuk teatralnych, oraz aktora Willa Knightley. To właśnie pod wpływem ojca postanowiła zostać aktorką. Ma starszego brata Caleba Knightley. Zadebiutowała w wieku siedmiu lat rolą w serialu ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019W domu innego
The Aftermath
0.0Rachael Morgan
2018Dziadek do orzechów i cztery królestwa
The Nutcracker and the Four Realms
10.0Cukrowa Wróżka
Colette0.0Colette
2017Piraci z Karaibów. Zemsta Salazara
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
7.3Elizabeth Swann
2016Ukryte piękno
Collateral Beauty
9.4Amy
2015Everest6.0Jan Hall
2014Gra tajemnic
The Imitation Game
8.6Joan Clarke
Jack Ryan: Teoria chaosu
Jack Ryan: Shadow Recruit
5.3Cathy Ryan
2013Zacznijmy od nowa
Begin Again
8.0Greta
2012Anna Karenina4.0Anna Arkadiewna Karenina
Przyjaciel do końca świata
Seeking a Friend for the End of the World
5.0Penny
2011Niebezpieczna metoda
A Dangerous Method
0.0Sabina Spielrein
2008Księżna
Duchess, The
2.9Georgiana, Księżna Devonshire
2007Pokuta
Atonement
0.0Cecilia Tallis
Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
Pirates of the Caribbean: At World's End
0.0Elizabeth Swann
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.