QR Code

John Krasinski

40 lat

John Burke Krasinski
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (34)
Wywiady
Newsy (1)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (5)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
aktor, reżyser, scenarzysta, producent
4.4 (5)
Data urodzenia:20 października 1979
Miejsce urodzenia:Newton, Massachusetts, USA
Wzrost:191 cm (6ft 3in)
Lata aktywności:od 2000 roku
Zawód:aktor, reżyser, scenarzysta, producent
Stan Cywilny:żona Emily Blunt (od 10.07.2010), 2 córki: Hazel (ur. 16.02.2014) i Violet (ur. 20.06.2016)
O sobie (1)Amerykański aktor, reżyser, scenarzysta i producent filmowy pochodzenia polskiego ze strony ojca i irlandzkiego ze strony matki, znany głównie z roli w serialu NBC Biuro (The Office) i komedii romantycznej Licencja na miłość. Urodził się w Newton, w stanie Massachusetts jako najmłodszy z trzech synów. Jego ojciec Ronald Krasinski pracował w Bostonie jako lekarz internista, a matka Mary Claire (z domu Doyle) była pielęgniarką i pochodziła z Providence. Jego najstarszy brat Kevin został lekarzem, a starszy brat Paul - strategicznym konsultantem. W 1997 ukończył Newton South High School. Kiedy był w szkole średniej, wystąpił w satyrycznym utworze B. J. Novaka. Studiował przez jeden semestr w Eugene O'Neill National Theater Institute w Waterford w Connecticut, a także w Royal Shakespeare Company i nowojorskim The Actors Center. W 2002 otrzymał dyplom honorowy z Uniwersytetu Browna na wydziale literatury angielskiej. Występował na scenie off-Broadwayu i dorabiał jako kelner. Pojawił się w tragikomedii Davida Mameta Hollywood atakuje (State and Main, 2000) z Alekiem Baldwinem. Jego kariera telewizyjna rozpoczęła się w 2002 roku w programie Late Night with Conan O'Brien z Conanem O'Brienem. W latach 2005-2013 grał postać Jamesa “Jima" Duncana Halperta w sitcomie NBC Biuro (The Office). Zagrał małą rolę Bena w dramacie biograficznym Billa Condona Kinsey (2004). Pojawił się także jako Bob Flynn w filmie niezależnym Duane Hopwood (2005), kapral Harrigan w dramacie Sama Mendesa Jarhead. Żołnierz piechoty morskiej (Jarhead, 2005), Ben w komedii romantycznej Nancy Meyers Holiday (2006) z Cameron Diaz i Kate Winslet. Od marca 2006 roku Krasinski swoim głosem reklamował Ask.com. Użyczył również swojego głosu w reklamach Apple TV, Verizon Wireless, BlackBerry Storm oraz głosu postaci Sir Lancelota w filmie animowanym Shrek Trzeci (Shrek the Third, 2007). Wystąpił także w komedii romantycznej Licencja na miłość (Licence to Wed, 2007) u boku Robina Williamsa i Mandy Moore, komedii sportowej Miłosne gierki (Leatherheads, 2008) z George'em Clooneyem i Renée Zellweger. Spróbował też swoich sił jako reżyser i scenarzysta filmu Brief Interviews with Hideous Men (2009), adaptacji książki autorstwa Davida Fostera Wallace'a. W 2006 roku trafił na listę został wybrany jednym z najseksowniejszych mężczyzn roku przez magazyn "People".
Amerykański aktor, reżyser, scenarzysta i producent filmowy pochodzenia polskiego ze strony ojca i irlandzkiego ze strony matki, znany głównie z roli w serialu NBC Biuro (The Office) i komedii romantycznej Licencja na miłość. Urodził się w Newton, w stanie Massachusetts jako najmłodszy z trzech synów. Jego ojciec Ronald Krasinski pracował ... (cały opis)
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Ciche miejsce
A Quiet Place
6.6Lee Abbott
2017Detroit0.0Adwokat Auerbach
201613 godzin: Tajna misja w Benghazi
13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi
1.0Jack Silva
2015Witamy na Hawajach
Aloha
10.0Woody
2012Promised Land1.0Dustin Noble
Na ratunek wielorybom
Big Miracle
0.0Adam Carlson
2011Muppety
The Muppets
5.3
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2018Nowa generacja
Next Gen
10.0Project 77 (głos)
2013Zrywa się wiatr
Kaze tachinu
6.8Honjo (ang. głos)
Uniwersytet potworny
Monsters University
5.9Frank McCay (głos)
2007Shrek Trzeci
Shrek the Third
6.7Sir Lancelot (głos)
PRODUCENTTytuł filmuOcenaRola
2020Ciche miejsce 2
A Quiet Place Part II
0.0(producent wykonawczy)
2018Ciche miejsce
A Quiet Place
6.6(producent)
SCENARZYSTATytuł filmuOcenaRola
2020Ciche miejsce 2
A Quiet Place Part II
0.0
2018Ciche miejsce
A Quiet Place
6.6
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.