QR Code

Jim Carrey  57 lat

James Eugene Redmond Carrey
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (5)
Wywiady
Newsy (1)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (8)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
5.9 (16)
Data urodzenia:17 stycznia 1962
Miejsce urodzenia:Newmarket, Kanada
Wzrost:188 cm (6ft 2in)
Lata aktywności:od 1979 roku
Zawód:aktor komediowy, producent, scenarzysta
Stan Cywilny:dwukrotnie żonaty: 1. Melissa Womer (28.03.1987 - 11.12.1995, rozwód), córka Jane Erin (ur. 06.09.1987); 2. Lauren Holly (23.09.1996 - 29.07.1997, rozwód)
O sobie (1)
Kanadyjsko-amerykański aktor komediowy, scenarzysta i producent filmowy. Urodził się w Newmarket w Ontario jako syn Kathleen (z domu Oram; 1927-1991) i Percy'ego Carreya (1927-1994), księgowego i muzyka jazzowego - saksofonisty i klarnecisty. Miał starsze rodzeństwo: brata Johna i dwie siostry - Patricię i Ritę. Jego rodzina miała irlandzkie, szkockie i ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Jeż Sonic
Sonic the Hedgehog
0.0Dr. Ivo Robotnik
2016The Bad Batch0.0Hermit
2014Głupi i głupszy bardziej
Dumb and Dumber To
8.3Lloyd Christmas
2013Kick-Ass 22.7Pułkownik Stars / Porucznik Stripes
2011Pan Popper i jego pingwiny
Popper's Penguins
0.0Pan Popper
2008Jestem na tak
Yes Man
6.5Carl Allen
1995Batman Forever0.0Dr Edward Nygma / Człowiek-Zagadka
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.