QR Code

Jan Frycz  65 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (7)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
9 (2)
Data urodzenia:15 maja 1954
Miejsce urodzenia:Kraków, Polska
O sobie (1)
Polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny. W 1978 roku ukończył PWST w Krakowie.Od 1989 roku do roku 2006 był aktorem Teatru Starego w Krakowie. Od roku 2006 jest aktorem Teatru Narodowego w Warszawie. W latach 80. i później stworzył wiele docenionych przez krytykę i publiczność ról w przedstawieniach m.in. Krystiana ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Kurier9.2Generał Kazimierz Sosnkowski
2018Pech to nie grzech7.8Prezes
2016Maria Skłodowska-Curie10.0Ernest Solvay
2014Hiszpanka7.5Ignacy Jan Paderewski
Służby specjalne8.4Przekazior
2012Ixjana. Z piekła rodem2.0Heller
Bejbi blues0.0
Sanctuary4.2Jan Michalski
201180 milionów4.5Major Bagiński
Wyjazd integracyjny3.0
Weekend3.4Komisarz
Pokaż kotku, co masz w środku8.5Julian
2010Nie ten człowiek5.0Starszy aspirant
2008Nieruchomy poruszyciel
Unmoved Mover
3.8Generał
To nie tak jak myślisz, kotku
To nie tak jak myślisz, kotku
6.0Doktor Filip Hoffman
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.