QR Code

Iain Glen  57 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (9)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (1)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:24 czerwca 1961
Miejsce urodzenia:Edynburg, Szkocja, Wielka Brytania
Wzrost:185 cm (6ft 1in)
Stan Cywilny:żona Susannah Harker (1993 - 2004, rozwód), syn Finlay (ur. 1994)
O sobie (1)
Brytyjski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny pochodzący ze Szkocji. Były mąż Susannah Harker. Kształcił się w Royal Academy of Dramatic Art. Jako aktor związany z teatrami brytyjskimi, grał różne role w adaptacjach sztuk Williama Szekspira. Od drugiej połowy lat 80. zaczął występować w serialach telewizyjnych i produkcjach kinowych. Za rolę ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017My Cousin Rachel0.0
Resident Evil: Ostatni rozdział
Resident Evil: The Final Chapter
6.3Dr Isaacs
2012Resident Evil: Retrybucja
Resident Evil: Retribution
0.0Dr Isaacs
2011Żelazna Dama
The Iron Lady
2.4Alfred Roberts
2001Lara Croft: Tomb Raider0.0Manfred Powell
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2011Gra o tron
Game of Thrones
3.4Ser Jorah Mormont
2010Downton Abbey3.0Sir Richard Carlisle
2005Doktor Who
Doctor Who
4.7Octavian (gościnnie)
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.