QR Code

Holly Hunter  61 lat

Holly Paige Hunter
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (30)
Wywiady
Newsy (1)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (1)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:20 marca 1958
Miejsce urodzenia:Conyers, Georgia, USA
Wzrost:157 cm (5ft 2in)
Lata aktywności:od 1981 roku
Zawód:aktorka, producent filmowa
Stan Cywilny:mąż Janusz Kamiński (20.05.1995 - 21.12.2001, rozwód)
O sobie (1)
Amerykańska aktorka i producentka filmowa, zdobywczyni Oscara za rolę pierwszoplanową w filmie Fortepian (1993). Hunter na ekranie zadebiutowała w 1981 roku w horrorze Podpalenie (The Burning). Po przeprowadzce do Los Angeles w 1982 roku, Hunter pojawiła się w filmach telewizyjnych, przed przyjęciem drugoplanowej roli w filmie Szybka zmiana (Swing Shift, ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Song to Song4.0Miranda
I tak cię kocham
The Big Sick
9.0Beth
2016Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
Batman v Superman: Dawn of Justice
4.8Senator Finch
2014Manglehorn5.4Dawn
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2018Iniemamocni 2
Incredibles 2
8.3Helen Parr / Elastyna (głos)
2004Iniemamocni
The Incredibles
1.0Żona Pana Iniemamocnego, Elastyna (głos)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Tu i teraz
Here and Now
0.0Audrey Black
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.