QR Code

Elisabeth Moss  36 lat

Elisabeth Grace Moss
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (20)
Wywiady
Newsy (5)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:24 lipca 1982
Miejsce urodzenia:Los Angeles, Kalifornia, USA
Wzrost:160 cm (5ft 2in)
Lata aktywności:od 1990 roku
Stan Cywilny:mąż Fred Armisen (25.10.2009 - 13.05.2011, rozwód)
O sobie (1)
Amerykańska aktorka telewizyjna i filmowa, laureatka wielu nagród branżowych. W latach 2007-2015 występowała w jednej z głównych ról w serialu Mad Men - jako Peggy Olson (92 odcinki), w latach 2013-2017 wcielała się w postać detektyw Robin Griffin w Top of the Lake (13 odcinków, główna rola) a od 2017 ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019To my
Us
0.0Pani Tyler
2018Gentleman z rewolwerem
Old Man and the Gun
6.5Dorothy
2017The Square0.0Anne
2015High-Rise0.0Helen Wilder
Niewygodna prawda
Truth
1.0Lucy Scott
2014Czworo do pary
The One I Love
0.0
2012W drodze
On the Road
0.0Galatea Dunkel
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Opowieść podręcznej
The Handmaid's Tale
8.3Freda
2007Mad Men6.0Peggy Olson
PRODUCENTTytuł filmuOcenaRola
2017Opowieść podręcznej
The Handmaid's Tale
8.3(producent)
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.