QR Code

Dorota Segda  53 lata

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (7)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:12 lutego 1966
Miejsce urodzenia:Kraków, Polska
O sobie (1)
Polska aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna, pracownik dydaktyczny PWST im. Solskiego.Ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralna im. Ludwika Solskiego w Krakowie i II Liceum Ogólnokształcące im. Króla Jana III Sobieskiego w Krakowie. Od 1987 jest aktorką krakowskiego Starego Teatru. Występowała również w Teatrze Narodowym w Warszawie. Karierę teatralną rozpoczynała m. in. ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Atak paniki10.0Elżbieta
2016Szczęście świata10.0Klara
DUBBINGTytuł filmuOcenaRola
2018Iniemamocni 2
Incredibles 2
8.3Helen Parr / Elastyna (polski dubbing)
2017Auta 3
Cars 3
9.3Sally (polski dubbing)
2012Merida Waleczna
Brave
6.0Elinor (polski dubbing)
2011Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
6.8Bellatrix Lestrange (polski dubbing)
Auta 2
Cars 2
5.5Sally (polski dubbing)
2010Harry Potter i Insygnia Śmierci: część I
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
8.3Bellatrix Lestrange (polski dubbing)
2009Harry Potter i Książę Półkrwi
Harry Potter and the Half-Blood Prince
8.3Bellatrix Lestrange (polski dubbing)
2007Harry Potter i Zakon Feniksa
Harry Potter and the Order of the Phoenix
5.5Bellatrx Lestrange (polski dubbing)
2004Iniemamocni
The Incredibles
1.0Elastyna, żona Pana Iniemamocnego (polski dubbing)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2015Aż po sufit!7.7Tamara Maier, matka Natalii (gościnnie)
2011Komisarz Alex5.6Dorota Wirska (gościnnie)
2008Ojciec Mateusz6.8Pisarka Ewelina Linde (gościnnie)
2007Barwy szczęścia5.2Danuta Śliwińska, matka Klary
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.