QR Code

Donald Sutherland  84 lata

Donald McNichol Sutherland
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (29)
Wywiady
Newsy (1)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (3)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:17 lipca 1935
Miejsce urodzenia:Saint John, Nowy Brunszwik, Kanada
Wzrost:192 cm (6ft 3in)
Lata aktywności:od 1962 roku
Zawód:aktor, producent filmowy
Stan Cywilny:trzykrotnie żonaty: 1. Lois Hardwick (1959 - 1966, rozwód); 2. Shirley Douglas (1966 - 1970, rozwód), bliźnięta Kiefer i Rachel (ur. 21.12.1966); 3. Francine Racette (od 1990), 3 dzieci: Roeg (ur. 05.02.1974), Rossif (ur. 25.09.1978), Angus Redford (ur. 03.09.1982)
O sobie (1)
Amerykański aktor i producent filmowy pochodzenia kanadyjskiego. Laureat honorowego Oscara za całokształt twórczości. Ojciec Kiefera Sutherlanda. Urodził się w Saint John w kanadyjskiej prowincji Nowy Brunszwik jako syn Dorothy Isobel (z domu McNichol; 1892-1956) i Fredericka McLea Sutherlanda (1894-1983), który pracował w sprzedaży i prowadził lokalną spółkę gazową, elektryczną i ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Ad Astra0.0
2017Ella i John
The Leisure Seeker
5.6John
2015Igrzyska Śmierci: Kosogłos. Część 2
The Hunger Games: Mockingjay Part 2
5.7Prezydent Snow
2014Igrzyska Śmierci: Kosogłos. Część 1
The Hunger Games: Mockingjay Part 1
8.9Prezydent Snow
2013Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
The Hunger Games: Catching Fire
6.3Prezydent Coriolanus Snow
Koneser
Ls Migliore offerta
6.8Billy Whistler
2012Igrzyska śmierci
Hunger Games, The
4.8Prezydent Snow
2011Szefowie wrogowie
Horrible Bosses
1.0Jack Pellit
Mechanik: Prawo zemsty
The Mechanic
10.0Harry McKenna
2005Duma i uprzedzenie
Pride & Prejudice
0.0Pan Bennet
1996Czas zabijania
A Time to Kill
0.0Lucien Wilbanks
1995Epidemia
Outbreak
9.0Generał Donald McClintock
1967Parszywa dwunastka
The Dirty Dozen
0.0Vernon Pinkley
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Trust5.5J. Paul Getty
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.