QR Code

Donald Glover  34 lata

Donald McKinley Glover
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (9)
Wywiady
Newsy (4)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:25 września 1983
Miejsce urodzenia:Edwards Air Force Base, Kalifornia, USA
Wzrost:178 cm (5ft 8in)
Lata aktywności:od 2002 roku
O sobie (1)
Amerykański aktor telewizyjny i filmowy, scenarzysta, komik, producent, reżyser, raper, wokalista i autor tekstów piosenek, występujący pod pseudonimem Childish Gambino, a także disc jockey mcDJ. W Upright Citizens Brigade Theatre uczył się improwizacji i pisania komicznych tekstów. W 2006 Glover skontaktował się z producentem Davidem Minerem, dla którego napisał scenariusz dla ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Han Solo: Gwiezdne wojny - historie
Solo: A Star Wars Story
0.0Lando Calrissian
2017Spider-Man: Homecoming9.5
2015Marsjanin
The Martian
7.2Rich Purnell
Magic Mike XXL5.1
2013Do zaliczenia
The To Do List
4.5Adam
2012Dziewczyny
Girls
9.0Sandy (gościnnie)
2011Muppety
The Muppets
4.7
NA PODSTAWIETytuł filmuOcenaRola
2011Muppety
The Muppets
4.7
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2012Dziewczyny
Girls
9.0Sandy (gościnnie)
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.