QR Code

Denzel Washington  63 lata

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (34)
Wywiady
Newsy (9)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (6)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:28 grudnia 1954
Miejsce urodzenia:Mount Vernon, USA
O sobie (1)
Urodził się jako jedno z trojga dzieci pastora i właścicielki kilku salonów piękności. Po ukończeniu szkoły średniej, wstąpił do Fordham University, z zamiarem rozpoczęcia kariery dziennikarskiej. Podczas występów w teatrze studenckim, złapał jednak bakcyla aktorskiego i przeniósł się do San Francisco, by studiować w szkole teatralnej. Rzucił jednak naukę po ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2016Fences9.0Troy Maxson
Siedmiu wspaniałych
The Magnificent Seven
8.3Chisolm
2014Bez litości
The Equalizer
6.0Robert McCall
2013Agenci
2 Guns
7.0Bobby
2012Lot
Flight
2.3Whip Whitaker
Safe House8.5Tobin Frost
2009Metro strachu
Taking of Pelham 1 2 3, The
0.0Walter Garber
2007American Gangster0.0Frank Lucas
2006Plan doskonały
Inside Man
0.0Detektyw Keith Frazier
2001Dzień próby
Training Day
2.5Alonzo Harris
SIEBIETytuł filmuOcenaRola
2015Mistrzowie
Champs
10.0(on sam)
PRODUCENTTytuł filmuOcenaRola
2016Fences9.0(producent)
2014Bez litości
The Equalizer
6.0(producent)
REŻYSERTytuł filmuOcenaRola
2016Fences9.0
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.