QR Code

David Thewlis  56 lat

David Wheeler
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (6)
Wywiady
Newsy (1)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:20 marca 1963
Miejsce urodzenia:Blackpool, Anglia, Wielka Brytania
Wzrost:189 cm (6ft 2in)
Lata aktywności:od 1985 roku
Zawód:aktor, scenarzysta, reżyser, poeta, gitarzysta
Stan Cywilny:żona Sara Sugarman (1992 - 1994, rozwód)
O sobie (1)
Brytyjski aktor filmowy i telewizyjny, scenarzysta, reżyser, poeta i gitarzysta. Wystąpił na małym ekranie w sitcomie Valentine Park (1987-88), zanim zadebiutował na kinowym ekranie w melodramacie fantasy Vroom (1988) z Clive Owenem oraz w adaptacji powieści Karola Dickensa Mała Dorrit (Little Dorrit, 1988) u boku Dereka Jacobi i Aleca Guinnessa. ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Na głęboką wodę
The Mercy
9.0Rodney Hallworth
2017Liga Sprawiedliwości
Justice League
8.0Ares
Wonder Woman6.4Sir Patrick Morgan
2016Obecność 2
The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
6.0
2015Legend5.0Leslie Payne
Makbet
Macbeth
4.3Duncan
2014Teoria wszystkiego
Theory of Everything
8.0Dennis Sciama
2013Piąta władza
The Fifth Estate
5.3Nick Davies
Teoria wszystkiego
The Zero Theorem
1.0Joby
RED 2
Red 2
1.5"Żaba"
2011Czas wojny
War Horse
0.0Lyons
Lady
The Lady
4.0Michael Aris
Anonimus
Anonymous
0.0William Cecil
Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
6.8Remus Lupin
2010Harry Potter i Insygnia Śmierci: część I
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
8.3Remus Lupin
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.