QR Code

David Tennant  48 lat

David John McDonald
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (9)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (2)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
6.3 (4)
Data urodzenia:18 kwietnia 1971
Miejsce urodzenia:Bathgate, Szkocja, Wielka Brytania
Wzrost:185 cm (6ft 1in)
Lata aktywności:od 1987 roku
Zawód:aktor
Stan Cywilny:żona Georgia Moffett (od 30.12.2011), 2 dzieci: córka Olive (ur. 29.03.2011) i syn Wilfred (ur. 02.05.2013)
O sobie (1)
Brytyjski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny. Wykształcenie aktorskie zdobywał w Royal Scottish Academy Music and Drama (RSAMD). Wystąpił m.in. w filmie Casanova, Los Angeles bez mapy i Harry Potter i Czara Ognia (rola Barty'ego Croucha Juniora). 1 stycznia 2010 po raz ostatni mogliśmy zobaczyć go w serialu Doktor Who, w ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Maria, królowa Szkotów
Mary Queen of Scots
4.5John Knox
2011Postrach nocy
Fright Night
3.3Peter Vincent
2005Harry Potter i Czara Ognia
Harry Potter and the Goblet of Fire
6.7Barty Crouch Jr.
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2019Jak wytresować smoka 3
How to Train Your Dragon: The Hidden World
9.0Spitelout / Ivar (głos)
2017Fernando
Ferdinand
0.0Angus (głos)
2014Listonosz Pat i wielki świat
Postman Pat: The Movie - You Know You're the One
5.3(głos)
Jak wytresować smoka 2
How to Train Your Dragon 2
6.8Spitelout (głos)
2012Piraci!
The Pirates! Band of Misfits
5.5Charles Darwin (głos)
2010Jak wytresować smoka
How to Train Your Dragon
5.4Spitelout (głos)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Good Omens0.0Crowley
2015Jessica Jones9.0Kilgrave
2012Szpiedzy w Warszawie
The Spies of Warsaw
0.0Jean-François Mercier
2005Doktor Who
Doctor Who
3.2Doktor / John Smith
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.