QR Code

Daniel Olbrychski  73 lata

Daniel Marcel Olbrychski
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (15)
Wywiady
Newsy (1)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
3.5 (6)
Data urodzenia:27 lutego 1945
Miejsce urodzenia:Łowicz, Łódzkie, Polska
Wzrost:175 cm (5ft 7in)
Lata aktywności:od 1963 roku
Stan Cywilny:trzykrotnie żonaty: 1. Monika Dzienisiewicz (02.03.1967 - 1977, rozwód), syn Rafał (ur. 26.02.1971); 2. Zuzanna Łapicka (13.02.1978 - 1988, rozwód), córka Weronika (ur. 1982); 3. Krystyna Demska (od 23.10.2003)
O sobie (1)
Polski aktor teatralny i filmowy. Jest synem Franciszka Olbrychskiego (1905-1981) i Klementyny Sołonowicz-Olbrychskiej (1909-1995). W 1963 ukończył Liceum im. Stefana Batorego w Warszawie. W 1971 złożył aktorski egzamin eksternistyczny w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Warszawie. W 2010 uzyskał dyplom magistra w Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie. Dla kina ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2018Kamerdyner7.1Leo von Trettow
Studniówk@0.0Napoleon
2017DJ0.0Dziadek
2016Maria Skłodowska-Curie10.0Emile Amagat
2014Piąte: nie odchodź4.0Bezdomny
2012Sęp6.0Bożek
Bitwa pod Wiedniem
September Eleven 1683
5.8Generał artylerii koronnej Marcin Kazimierz Kątski
Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć5.7Werner
20111920 Bitwa Warszawska2.2Marszałek Józef Piłsudski
2010Salt0.0Vassily Orlov
Nie opuszczaj mnie0.0Badecki "Jowisz"
Z miłości0.0Radwański
2009Idealny facet dla mojej dziewczyny3.3Doktor Gebauer
2002Zemsta0.0Dyndalski, sługa Cześnika
1999Pan Tadeusz0.0Gerwazy
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.