QR Code

Daniel Brühl  41 lat

Daniel César Martín Brühl González Domingo
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (22)
Wywiady
Newsy (3)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (2)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
10 (1)
Data urodzenia:16 czerwca 1978
Miejsce urodzenia:Barcelona, Hiszpania
Wzrost:178 cm (5ft 8in)
Lata aktywności:od 1995 roku
Zawód:aktor
O sobie (1)
Niemiecko-hiszpański aktor filmowy i telewizyjny. Przyszedł na świat w Barcelonie, jako syn urodzonego w Brazylii niemieckiego reżysera Hanno Brühla (1937-2010) i katalońskiej profesor. Wkrótce po jego narodzeniu, jego rodzina przeniosła się do Kolonii, w Niemczech, gdzie wychował się i uczęszczał do Dreikönigsgymnasium. Dorastał w dwujęzycznym domu, opanował znakomicie język niemiecki, ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2020The King's Man0.0
2018Paradoks Cloverfield
The Cloverfield Paradox
0.0Schmidt
2017Azyl
The Zookeeper's Wife
9.2Lutz Heck
2016Kapitan Ameryka: wojna bohaterów
Captain America: Civil War
8.8Baron Zemo
2015Ugotowany
Burnt
5.7Tony
Złota dama
Woman in Gold
4.0Hubertus Czernin
2014Twarz anioła
The Face of an Angel
5.2Thomas
Bardzo poszukiwany człowiek
A Most Wanted Man
10.0Max
2013Piąta władza
The Fifth Estate
5.3Daniel Berg
Wyścig
Rush
5.4Niki Lauda
20127 dni w Hawanie
7 días en La Habana
4.0
20112 dni w Nowym Jorku
2 Days in New York
2.0Dębowa wróżka
Zamieszkajmy razem
Et si on vivait tous ensemble?
3.0Dirk
2010Parking królów
Kóngavegur
0.0Rupert
2009Bękarty wojny
Inglourious Basterds
6.0Szeregowy Frederick Zoller
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.