QR Code

Christopher Walken  75 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (6)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (5)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:31 marca 1943
Miejsce urodzenia:Nowy York, USA
O sobie (1)
Amerykański aktor filmowy, telewizyjny i teatralny, reżyser. Zdobywca Oskara dla najlepszego aktora drugoplanowego w 1978, za rolę w Łowcy jeleni Michaela Cimino. Z racji swej specyficznej urody z reguły obsadzany w rolach psychopatów, szaleńców i ludzi pozostających na marginesie życia. Równie często pokazuje się na ekranie jako filmowy czarny charakter ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Bękarty
Father Figures
0.0Dr Walter Tinkler
2016Jak zostać kotem
Nine Lives
7.7Felix Perkins
20127 psychopatów
Seven Psychopaths
6.8Hans
1992Powrót Batmana
Batman Returns
0.0Max Shreck
1985Zabójczy widok
A View to a Kill
2.3Max Zorin
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2016Księga dżungli
The Jungle Book
5.8Król Louie (głos)
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.