QR Code

Cezary Pazura  57 lat

Cezary Andrzej Pazura
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (28)
Wywiady
Newsy
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki 
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
4 (4)
Data urodzenia:13 czerwca 1962
Miejsce urodzenia:Tomaszów Mazowiecki, Łódzkie, Polska
Wzrost:185 cm (6ft 1in)
Lata aktywności:od 1986 roku
Zawód:aktor, piosenkarz, komik, reżyser
Stan Cywilny:trzykrotnie żonaty: 1. Żaneta (1989 - 1993, rozwód), córka Anastazja (ur. 1990); 2. Weronika Marczuk-Pazura (1995 - 19.12.2007, rozwód); 3. Edyta (od 01.05.2009), 2 dzieci: córka Amelia (ur. 28.06.2009) i syn Antoni Józef (ur. 22.07.2012)
O sobie (1)
Polski aktor teatralny i filmowy, reżyser, prezenter telewizyjny, artysta kabaretowy, komik oraz youtuber. Wychował się w miejscowości Niewiadów, gdzie m.in. przez pewien czas był zawodnikiem Stali Niewiadów. Był absolwentem II Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Tomaszowie Mazowieckim. W 1986 roku ukończył Łódzką Szkołę Filmową. Jego praca magisterska nosiła tytuł ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Kurier9.3Lokator
Diablo. Wyścig o wszystko6.0Jarosz
20187 uczuć8.0Kolega
Pitbull. Ostatni pies6.0"Gawron"
2017Volta5.5Dąbrowszczak Jędrek / Złotousty
Dwie korony9.3Brat Zeno
2012Sztos 24.0Czarnecki "Synek"
2011Weekend3.4Mężczyzna mówiący "The End"
(niewymieniony w czołówce)
2010Belcanto10.0Mariusz Marzęda
2009Złoty środek10.0Stefan, ojciec Mirki
2002Kariera Nikosia Dyzmy2.7Nikodem "Nikoś" Dyzma
2000Chłopaki nie płaczą0.0Fred
1997Kiler0.0Jerzy Kiler
1994Psy II: Ostatnia krew4.0Podporucznik Waldemar Morawiec "Nowy"
Trzy kolory: Biały10.0Właściciel kantoru
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.