QR Code

Bruce Willis  64 lata

Walter Bruce Willis
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (57)
Wywiady
Newsy (3)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (11)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
3.1 (9)
Data urodzenia:19 marca 1955
Miejsce urodzenia:Idar-Oberstein, Nadrenia-Palatynat, Niemcy
Wzrost:183 cm (6ft)
Lata aktywności:od 1979 roku
Zawód:aktor, producent, piosenkarz
Stan Cywilny:Demi Moore (1987–2000) Emma Heming (od 2009)
O sobie (1)
Amerykański aktor i producent filmowy. Syn Niemki Marlene (pracownicy banku) i amerykańskiego żołnierza Davida Willisa (pracownika bazy wojskowej w Oberstein) o angielskich korzeniach. Gdy Willis miał dwa lata, rodzina wyjechała do USA. Po ukończeniu liceum był między innymi ochroniarzem. W 1975 zdał na wydział aktorski. Karierę aktorską rozpoczynał w teatrze. Willis jest ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Glass9.0David Dunn
2018Życzenie śmierci
Death Wish
5.5Paul Kersey
2017First Kill0.0Police Chief
Jak dogryźć mafii
Once Upon a Time in Venice
7.1Steve Ford
2016Split4.9David Dunn
(niewymieniony w czołówce)
Marauders10.0Hubert
2015Rock the Kasbah0.0Bombay Brian
2014Sin City 2: Damulka warta grzechu
Sin City: A Dame to Kill For
7.0John Hartigan
2013RED 2
Red 2
1.5Frank Moses
G.I.Joe: Odwet
G.I.Joe: Retaliation
3.4Joe Colton
Szklana pułapka 5
A Good Day to Die Hard
4.0John McClane
2012Looper - Pętla czasu
Looper
0.0Starszy Joe
Niezniszczalni 2
The Expendables 2
0.0Church
Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom
Moonrise Kingdom
5.3Kapitan Sharp
Żądze i pieniądze
Lay the Favorite
5.0Dink Heimowitz
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.