QR Code

Brad Pitt  55 lat

William Bradley Pitt
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (95)
Wywiady
Newsy (6)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (35)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
2.8 (5)
Data urodzenia:18 grudnia 1963
Miejsce urodzenia:Shawnee, Oklahoma, USA
Wzrost:180 cm (5ft 9in)
Lata aktywności:od 1987 roku
Zawód:aktor, producent filmowy
Stan Cywilny:dwukrotnie żonaty: 1. Jennifer Aniston (29.07.2000 - 02.10.2005, rozwód); 2. Angelina Jolie (od 23.08.2014), 3 dzieci: córka Shiloh Nouvel (ur. 27.05.2006) oraz bliźnięta Vivienne Marcheline i Knox Léon (ur. 12.07.2008)
O sobie (1)
Amerykański aktor i producent filmowy. Przyszedł na świat w Shawnee w stanie Oklahoma w rodzinie baptystów jako najstarszy syn kierownika firmy transportu ciężarowego Williama A. Pitta i szkolnej pedagog Jane Etty Hillhouse. Wychowywał się z młodszym rodzeństwem - bratem Douglasem 'Dougiem' Mitchellem (ur. 2 listopada 1966) i siostrą Julie Neal ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Ad Astra0.0Roy McBride
Pewnego razu... w Hollywood
Once Upon a Time in Hollywood
0.0Cliff Booth
2018Deadpool 25.5Vanisher
2017War Machine7.0Generał Glen McMahon
2016Sprzymierzeni
Allied
3.5Max Vatan
2015Nad morzem
By the Sea
7.3Roland
Big Short
The Big Short
4.2Ben Rickert
2014Furia
Fury
8.3Don "Wardaddy" Collier
2013Adwokat
The Counselor
3.4Westray
Zniewolony. 12 Years a Slave
12 Years a Slave
8.5Samuel Bass
World War Z5.6Gerry Lane
2012Zabić, jak to łatwo powiedzieć
Killing Them Softly
0.0Jackie Cogan
2011Moneyball5.0Billy Beane
2009Bękarty wojny
Inglourious Basterds
6.0Porucznik Aldo Raine
2008Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
4.3Benjamin Button
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.