QR Code

Angelina Jolie  44 lata

Angelina Jolie Voight
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (59)
Wywiady
Newsy (4)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (25)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
10 (1)
Data urodzenia:04 czerwca 1975
Miejsce urodzenia:Los Angeles, Kalifornia, USA
Wzrost:169 cm (5ft 5in)
Lata aktywności:od 1982 roku
Zawód:aktorka, reżyserka, producentka filmowa, modelka, działaczka społeczna
Stan Cywilny:trzykrotnie zamężna: 1. Jonny Lee Miller (28.03.1996 - 03.02.1999, rozwód); 2. Billy Bob Thornton (05.05.2000 - 27.05.2003, rozwód); 3. Brad Pitt (od 23.08.2014), 3 dzieci: córka Shiloh Nouvel (ur. 27.05.2006) oraz bliźnięta Vivienne Marcheline i Knox Léon (ur. 12.07.2008)
O sobie (1)
Amerykańska aktorka, reżyserka, producentka filmowa, modelka i działaczka społeczna, ambasadorka dobrej woli UNHCR oraz członkini Rady Stosunków Międzynarodowych, zdobywczyni jednego Oscara, trzech Złotych Globów i Nagrody Gildii Aktorów Filmowych. Na dużym ekranie po raz pierwszy pojawiła się w 1982 roku, grając u boku swego ojca Jona Voighta w filmie Szukając wyjścia. ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Czarownica 2
Maleficent: Mistress of Evil
0.0Maleficent
2018Dlaczego jesteśmy kreatywni?
Why Are We Creative: The Centipede's Dilemma
5.0(ona sama)
2015Nad morzem
By the Sea
7.3Vanessa
2014Czarownica
Maleficent
9.7Maleficent
2010Turysta
The Tourist
5.7Elise Clifton-Ward
Salt0.0Evelyn Salt
2008Oszukana
Changeling
0.0Christine Collins
2003Lara Croft Tomb Raider: Kolebka życia
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
0.0Lara Croft
2001Lara Croft: Tomb Raider0.0Lara Croft
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2016Kung Fu Panda 35.9Tygrysica (głos)
2011Kung Fu Panda 27.0Tygrysica (głos)
2008Kung Fu Panda8.0Tygrysica (głos)
PRODUCENTTytuł filmuOcenaRola
2019Czarownica 2
Maleficent: Mistress of Evil
0.0(producent)
2015Nad morzem
By the Sea
7.3(producent)
2014Niezłomny
Unbroken
9.7(producent)
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.