QR Code

Andrzej Grabowski  67 lat

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (12)
Wywiady
Newsy (1)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (1)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
2.8 (4)
Data urodzenia:15 marca 1952
Miejsce urodzenia:Chrzanów, Małopolskie, Polska
Wzrost:184 cm (6ft)
Lata aktywności:od 1972 roku
Stan Cywilny:dwukrotnie żonaty: 1. Anna Tomaszewska (rozwód), 2 córki: Zuzanna (ur. 22.06.1983) i Katarzyna (ur. 08.03.1991); 2. Anita Kruszewska (od 13.06.2009)
O sobie (1)
Polski aktor teatralny i filmowy, artysta kabaretowy oraz wokalista. Rodzinnym miastem Andrzeja Grabowskiego jest małopolska Alwernia, w której mieszkał wraz z braćmi - Mikołajem, aktorem i reżyserem i Wiktorem, inżynierem górnikiem. W wieku sześciu lat rozpoczął naukę w szkole podstawowej, w wieku siedemnastu lat zdał maturę. Powtarzał trzeci rok studiów, w ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Władcy przygód. Stąd do Oblivio3.7Prezydent miasta
2018Narzeczony na niby8.3Wujek Mariusz
2017Listy do M. 310.0Czarek
Ach śpij kochanie10.0Prokurator Waśko
Czerwony Punkt6.1
2016Pokot7.8Prezes
Pitbull. Niebezpieczne kobiety8.4Starszy aspirant Jacek Goc "Gebels"
Na granicy8.3Lechu
Pitbull. Nowe porządki7.2Starszy aspirant Jacek Goc "Gebels"
2015Demon5.8Zygmunt Jasiński
2014Służby specjalne8.4Przeor zakonu
2013Pod Mocnym Aniołem2.7Doktor Granada
Bilet na Księżyc4.3Kociołek, kierownik "Warsu"
Tajemnica Westerplatte6.0Petzelt
2012Sęp6.1Raczek
Pełna filmografia
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.