QR Code

Alfonso Cuarón  57 lat

Alfonso Cuarón Orozco
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (3)
Wywiady
Newsy (8)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (4)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
0 (0)
Data urodzenia:28 listopada 1961
Miejsce urodzenia:Meksyk, Meksyk
Wzrost:185 cm (6ft 1in)
Lata aktywności:od 1983 roku
Stan Cywilny:dwukrotnie żonaty: 1. Marianna Elizondo (1980 - 1993, rozwód), syn Jonás (ur. 1981); 2. Annalisa Bugliani (2001 - 2008, rozwód), córka Tess Bu (ur. 24.12.2003) i syn Olmo Teodoro (ur. 24.01.2005)
O sobie (1)
Meksykański reżyser, scenarzysta, montażysta i producent. Zyskał uznanie filmem z 2001 roku I twoją matkę też, który stał się jednym z największych przebojów hiszpańskojęzycznego kina. Rozgłos przyniosły mu ekranizacje powieści Mała księżniczka Frances Hodgson Burnett i Wielkie nadzieje Charlesa Dickensa. W 2004 roku został reżyserem trzeciej części przygód Harry'ego Pottera, Harry ... (cały opis)
Zobaczymy w / Znamy z
Filmografia
FILM
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2008Quantum of Solace
Quantum of Solace
4.0(różne głosy)
PRODUCENTTytuł filmuOcenaRola
2018Roma0.0(producent)
2013Grawitacja
Gravity
4.3(producent)
SCENARZYSTATytuł filmuOcenaRola
2018Roma0.0
2013Grawitacja
Gravity
4.3
REŻYSERTytuł filmuOcenaRola
2018Roma0.0
2013Grawitacja
Gravity
4.3
2004Harry Potter i więzień Azkabanu
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
4.7
ZDJęCIATytuł filmuOcenaRola
2018Roma0.0
MONTAŻTytuł filmuOcenaRola
2018Roma0.0
2013Grawitacja
Gravity
4.3
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.