QR Code

Alan Cumming  53 lata

Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (4)
Wywiady
Newsy (4)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (2)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
2 (4)
Data urodzenia:27 stycznia 1965
Miejsce urodzenia:Aberfeldy, Wielka Brytania
O sobie (1)
Szkocki aktor, reżyser i scenarzysta. Były mąż aktorki Hilary Lyon, z którą był w związku przez osiem lat. Od 2004 roku jest związany z Grantem Shafferem, z którym 7 stycznia 2007 roku zawarł formalny związek partnerski. Cumming otwarcie przyznaje się do swojej orientacji biseksualnej. Aktywnie działa w organizacjach LGBT takich ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2017Wojna płci
Battle of the Sexes
0.0Cuthbert "Ted" Tinling
2015Strange Magic1.0
2012Lada dzień
Any Day Now
6.3Rudy Donatello
2003X-Men 2
X-Men 2: X-Men United
3.0Kurt Wagner / Nightcrawler
1999Oczy szeroko zamknięte
Eyes Wide Shut
6.3Recepcjonista w hotelu
1995GoldenEye
GoldenEye
4.0Boris Grishenko
GŁOSTytuł filmuOcenaRola
2018Wyszczekani
Show Dogs
8.0Dante (głos)
2013Smerfy 2
The Smurfs 2
7.0Osiłek (głos)
2011Smerfy
The Smurfs
9.0Osiłek (głos)
SERIAL
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2009Żona idealna
The Good Wife
7.0Eli Gold
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.