QR Code

Alan Arkin  85 lat

Alan Wolf Arkin
Więcej o osobie
Podstawowe Informacje
Strona główna
Filmografia
Opisy/Biografie

Multimedia
Galeria (14)
Wywiady
Newsy (5)
Strony WWW 
Recenzje

Pozostałe informacje
Ciekawostki (1)
Zdjęcia z planu
Wpadki
Cytaty aktora w filmach
Lubię osobę
0
Nie przepadam
0
3.6 (7)
Data urodzenia:26 marca 1934
Miejsce urodzenia:Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Wzrost:175 cm (5ft 7in)
Lata aktywności:od 1957 roku
Zawód:aktor, reżyser, scenarzysta i producent filmowy
Stan Cywilny:trzykrotnie żonaty: 1. Jeremy Yaffe (1955 - 1960, rozwód), 2 synów: Adam i Matthew; 2. Barbara Dana (od 16.06.1964, rozwód), syn Anthony; 3. Suzanne Newlander Arkin (od 1996)
O sobie (1)
Amerykański aktor, reżyser, scenarzysta i producent filmowy. Ojciec aktorów Adama, Matthew i Anthony'ego Arkinów. Jest jednym z sześciu aktorów, którzy zostali nominowani do Oscara dla najlepszego aktora za swoją pierwszą rolę filmową (Rosjanie nadchodzą, 1966). Laureat Oscara 2006 za rolę drugoplanową w filmie Mała Miss. ... (cały opis)
Zobaczymy w
Filmografia
FILM
AKTORTytuł filmuOcenaRola
2019Dumbo0.0J. Griffin Remington
2017W starym, dobrym stylu
Going in Style
8.5Albert
2015Kochajmy się od święta
Love the Coopers
2.0Bucky
2012Operacja Argo
Argo
2.5Lester Siegel
2011Muppety
The Muppets
4.7
Zamiana ciał
The Change-Up
0.0Ojciec Mitcha
2008Dorwać Smarta
Get Smart
4.0Szef
NA PODSTAWIETytuł filmuOcenaRola
2011Muppety
The Muppets
4.7
Komentarze: (0)  Rozwiń by komentować


Nikt jeszcze nie dodał komentarzy.
Bądź pierwszy - wpisz komentarz.